2016. október 13., csütörtök

Ajánlás a hétvégére

Minden nap nézem az időjárás-előrejelzést hogy fog-e esni a hétvégén... de! 

Szerintem mindenképp vállaljunk be egy kis kiruccanást. Menjünk el például egy kedves vidéki városba. Kóstoljuk meg a helyi ételeket. Ha esik, akkor is lesznek olyan programok, amiket érdemes megnézni. Írok néhány tippet. 


Szeged:
Az Őszi Kulturális Fesztivál során egyetemistákból álló művészeti csoportok és neves előadó- és alkotóművészek mutatkoznak be, a programok pedig a szervezők elmondása szerint többnyire ingyenesek.

Diósgyőr:
A Régészet Napjai rendezvényen részt vehetünk egy ásatáson, megismerhetjük egy tárgy útját az előkerülésétől a kiállításig.

Békéscsaba:
A 25. Csabai Garabonciás Napokat a középiskolás diákságnak szervezik, de a "szuper programok" - kiállítás, előadás, koncert - várják a felnőtt korosztályt is.

Budapest, Millenáris:
Érdemes felkeresni az Art Marketet, Kelet-Európa legnagyobb kortárs kiállítását és vásárát.

Poroszló:
A Tisza-tavi Madaras Fesztivál szorosan kötődik az őszi madárvonuláshoz. Ha már arra járunk, a madarakhoz kapcsolódó programok megtekintésén kívül Hortobágy egyéb értékeit is érdemes meglátogatni. Ha a naplementét rendhagyó tájon szeretnénk megnézni, akkor érkezzünk koradélután a Hortobágyi Nemzeti  Park látogatóközpontjához.

Vése:
Ha a Dunántúlra mennénk, érdemes útba ejteni a vései szüreti felvonulást. Összehasonlításul: Badacsonyban már egy hónapja lezajlott a szüret!

Balaton:
Lehet, hogy a szívünk visszahúz a magyar tengerhez, ami most is szép, ám elcsendesedett. A balatoni városok most is kínálnak érdekes programokat, valamint szép élményt jelenthet például a sétahajózás.

Kedves Olvasók! Mielőtt elindulnak, érdemes további információért tájékozódni az interneten.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése